Woolrich

Met een geschiedenis van bijna 200 jaar is Woolrich een van de oudste kledingmerken ter wereld. Woolrich vindt zijn oorsprong in 1830 in een wolfabriek in Pennsylvania waar de Engelse John Rich het merk oprichtte. Aanvankelijk produceerde Woolrich kleding voor arbeiders die in de strenge weersomstandigheden in Pennsylvania warm gehouden dienden te worden. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werden de klassieke wollen dekens, ontworpen voor houthakkers, omgedoopt tot 'Civil War Blankets' die aan soldaten werden meegegeven om te overleven. Met de introductie van de iconische 'Arctic Parka' werden ook de constructiewerkers in het koude Alaska warm gehouden tegen de winterse temperaturen.

Het merk is trouw gebleven aan zijn oorsprong en richt zich vandaag de dag nog altijd voornamelijk op het produceren van jassen en parka's en kleding met de iconische 'Buffalo Plaid'. De parka's zijn een samenstelling van natuurlijke en kunstmatige vezels van hoge kwaliteit en zijn hierdoor ook warm. Woolrich kenmerkt zich door comfortabele, duurzame designs van buitengewone kwaliteit te produceren, die in al hun eenvoud ook heel sprekend zijn.
 
Dankzij een ingeving van W.P. Lavori in Corso werd Woolrich naar Europa gehaald, waarop Woolrich zich tot een van de stoerste en populairste kledingmerken ontwikkelde. “Comfort, Duurzaamheid, Bestendigheid, Warmte en Eenvoud” dienen als leidraad voor Woolrich. Het zoeken naar stoffen, de affiniteit met detaillering, lijnen, pasvorm, duurzaamheid, hitte en bescherming zijn kenmerken die dit merk tot een symbool maken voor iedereen die met kleding een ontspannen maar herkenbare lifestyle wil uitdrukken. WP heeft zich deze waarden eigen gemaakt en het merk zodanig ontwikkeld dat het in heel Europa succes oogst. Woolrich breidt zich verder uit in Europa. Na Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, verovert Woolrich ook Nederland, België, Scandinavië, Frankrijk, Engeland en Rusland. En deze ontwikkeling beperkt zich niet alleen tot het oude continent. Binnenkort zullen de Woolrich-collecties ook in Japan en Canada te zien zijn.

De waarden van Woolrich worden uitgedrukt in het symbool van de originele 'Arctic Parka'. Dit authentieke product van Amerikaans fabrikaat is zo beroemd geworden dat het de kledingcategorie waar het onder valt symboliseert. Deze jas van katoen en nylon, voorzien van een Teflon coating, gevoerd met eendendons en afgezet met of zonder (afneembare) bontkraag, garandeert warmte en bescherming, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Het Cordura Military Jacket, een vliegeniersjack, is een item dat erg populair is onder jongeren. In de damescollectie is het de Boulder-jas die duidelijk domineert en is inmiddels tot cult item verheven.

Voor meer informatie over het merk: www.woolrich.eu Voor meer informatie over de collectie klik hier.

 

What do you want to do ?
New mail