McGregor

Amerika heeft altijd bekend gestaan als het land van kansen en dit vooral in het begin van de 20ste eeuw. Een van de vele duizenden Europeanen die de Atlantische Oceaan overstak op zoek naar nieuwe horizonnen, was David Doniger, een hoedenmaker en ondernemer uit Schotland, die zijn familiekledingzaak achter zich liet en zich in de VS wilde vestigen.

Als deel van de McGregor-familie, kon Doniger zijn wortels terugvinden bij de eerste koningen van Schotland. Hij bezat zowel een goed oog voor zaken als een keurig gevoel voor stijl, en hij had voldoende geld om de reis te maken doordat hij petten maakte van McGregor's tartan (Schots ruitpatroon). Toen hij in New York aankwam, leek het hem logisch om een zaak te beginnen in het vak dat hij het beste kende en de stad voor te stellen aan de stijl van zijn geboorteland en dus ook de geneugten van de tartan.

Iconische Amerikaanse Jeugd

Langzamerhand karakteriseerde de combinatie van Engels-Amerikaanse sportkleding en klassiek kleermakerswerk, met zijn mix van casual en formeel, ontspannen en verzorgd, de elegante kledingstijl van New York en, naarmate onze invloed groeide, die van het hele land. In veel opzichten werd dit het toppunt van de preppy look; misschien wel de grootste bijdrage van de VS aan de modewereld. Onze collecties werden niet alleen gekocht door Wall Street hoogvliegers, maar ook meer en meer door jongere, minder conservatieve Amerikanen en geleidelijk aan werden zij een essentieel onderdeel van de visuele cultuur van het land.

In 1995, werd onze Anti-Freeze jacket gedragen door James Dean voor de gewaagde film 'Rebel Without A Cause' en werd er filmgeschiedenis geschreven wanneer de jacket voor altijd gekoppeld werd aan een iconisch beeld van Amerikaanse jeugd. De preppy look werd overgenomen door de stijlbewuste boekenwurmen van de Ivy League aan de oostkust.