Baracuta

Manchester, Engeland. Hier, in dé stad van regenkleding, in een stad die nog steeds de gevolgen van de industriële revolutie ervaarde, werd Baracuta geboren. Een bedrijf die regenkleding produceerde. In 1937 ontwierpen de broers John en Isaac Miller de oorspronkelijke Baracuta G9 Harrington jas in hun Chorlton Street fabriek in Manchester. Dit icoon heeft het merk op de kaart gezet.

Dankzij de eenvoudige elegantie en veelzijdigheid werd in 1954 de G9 door mensen als Elvis Presley, Frank Sinatra en Steve McQueen opgepakt. Maar ook door verschillende culturen en grootstedelijke bendes, van de Mods op Vespa's tot punks en skas.

Zelden heeft een kledingstuk van zulke verschillende sociale groepen met zo’n grote diversiteit aan visies en smaken, springend van het ene tijdperk naar het andere en met verschillende stijlen, aangetrokken. Het Harrington G9 jack was niet alleen een verschijning maar het was een teken van verbondenheid met hun eigen manier van leven.

De G9 is sinds jaar en dag onveranderd met uitzondering van samenwerkingen die gemaakt zijn. Maar ook hier weinig tot geen uiterlijke verandering slechts een kwestie van etikettering  en kleine aanpassing aan de fit.  An icon that lasts forever.

Zo authentiek en heritage als de Baracuta jassen, ontwerpt het Britse label ook de rest van de herencollectie.

Voor meer informatie over het merk: www.baracuta.com. Voor meer informatie over de collectie klik hier.